Månedskassen i oktober, er en blandet kasse, da det er en blandet tid, midt i efteråret. Uge 42, skolernes efterårsferie, og ellers tre uger hvor dagene bliver kortere og vejret bliver koldere.

Med henblik på de koldere og mørkere aftener, ville vi gerne finde en øl, med massere af kraft og smag. Valget faldt på Smeerolie Mexicake, en imperial stout fra hollandske De Moersleutel. En øl med massere af smag af blandt andet mørk chokolade, kaffe og vanilje. Efterfulgt af en let krydret chipotle til at holde varmen på.

For at ramme modsætningen til denne har vi tilføjet en Helles Lager fra The White Hag - Roc Helles. Også skulle der også være plads til en hazy, humlet IPA. Her har vi valgt en øl fra danske Alefarm, som generelt brygger nogle super lækre øl. Vi valgte Dayglow, som er en IPA på 6%, og med noter af citrus, abrikos og passionsfrugt, er det en rigtig velbrygget, tørhumler IPA.

For at fuldende blandingen skulle der selvfølgelig tilføjes en berliner weisse fra danske Ølsnedkeren. Som dug for solen er en syrlig øl, med massere af passionsfrugt, som bliver fulgt op af en tør vanilje smag.

Men hvad er en berliner weisse?

Berliner Weisse er en tysk hvedeøl med afstamning i Berlin. Øllet er kendetegnet ved at være en klar sur øl, som i sin første tid blev brygget uden tilsætninger af frugter eller smag, og man stod blot med en klar og sur øl. Når øllet så blev solgt på barer og andre steder, tilsatte man frugtsirup til øllet. I dag bliver øllet tilsat frugter og bær, i selve brygningen og har derfor allerede sin frugtige, og syrlige smag når øllet bliver hældt på dåser, flasker eller fustager.

Vil du læse vores indlæg om sure øltyper, herunder berliner weisse - klik her.

Månedskassen for oktober indeholdte også en hollandsk IPA, Vuur og Vlam fra De Molen, og Gamma Ray fra Beavertown.


Skal du også have vores månedskasse?

Lyder en månedskasse interessant for dig, kan du altid tilmelde dig abonnementet og så sender vi øllene til dig i første uge af november.
Og hey, vi er allerede igang med at smage på øllene for at mixe den bedste månedskasse til november.

Skål!