Baby Steps - nyt dansk bryggeri

Et nyt dansk mikrobryggeri har set dagens lys. Baby Steps er etableret af vennerne Ole og Nikolaj. Ole har en baggrund fra bryggeriet Åben hvor han har arbejdet i 1 1/2 år som Sales & Distribution Manager og så har han et utal af håndbryg bag sig, hvorfra opskrifterne til øllene kommer fra. Nu er tiden kommet til at prøve kræfter med eget bryggeri.

Baby Steps er et kontraktbryggeri, og de brygger derfor  deres øl på andre bryggerier. Der er Ole og Nikolaj, der ér bryggeriet, så alt fra opskrifter til administration og levering af øl er de fælles om.

Deres første øl, Ukendt Brygger, kom på markedet i maj 2023. Det er en klassisk New England IPA, der er brygget med humlerne Citra og Mosaic. Den er brygget hos det svenske bryggeri AKIA Brygghus. Et bryggeri, Ole, fra sin tid hos Åben, har samarbejdet med før. Det danske ølfolk har taget rigtig godt imod bryggeriets første øludgivelse.Jeg har fået en snak med Ole om Baby Steps.

Hvorfor hedder bryggeriet Baby Steps?

”Vi drømmer om en dag at kunne gå fuldtid og arbejde 100% med bryggeriet, men vi ved, at det kræver meget, og der er så mange dygtige bryggerier og kollegaer derude, derfor bryder vi det hele ned, for derefter at bygge det hele op i små etaper – derfor hedder vi Baby Steps. Vi starter i det små, og med tiden vokser vi os større, øl efter øl. Det er hvert fald planen.” 

Hvad kan vi forvente os fra Baby Steps?

”Som en start skal I forvente velafbalancerede og drikkevenlige New England IPA’er, hvor vi ikke går på kompromis med hverken mængden eller kvaliteten af råvarer. Med tiden får vi helt sikkert plads til surt og mørkt, men det er ikke vores fokus lige nu. Dog kan jeg nu allerede afsløre, at vores juleøl bliver en anden stilart, end vi er vant til på den danske scene.”

Hvilke øltyper kan vi glæde os til i fremtiden?

”Vores juleøl bliver atypisk for det danske marked. Jeg vil dog ikke afsløre noget endnu. Men I kan se frem til flere friske New England IPA’er, Double IPA’er og Triple IPA’er. Og så er vi selv kæmpe fans af Pale Ales, så mon ikke der også kommer sådan en.”

Skal alle jeres øl brygges i Sverige?

”Lige nu har vi et super fint samarbejde med AKiA og vores næste øl er allerede på trapperne – den rammer hylderne midt juni. Ved at brygge i Sverige får vi en helt anden vandprofil, da vandet ikke er som i Danmark. Jeg blev bekræftet i det til ølfestivalen hos Danske Ølentusiaster, da en øldommer var forbi vores stand, og det første han sagde efter at have smagt på øllet, var ”Den her er ikke brygget i Danmark”. Logistisk set ville det være nemmere at lave et samarbejde med et dansk bryggeri og mon ikke også det kommer til at ske på et tidspunkt. Men som sagt, vi har et rigtig godt samarbejde med Christian (AKiA), som udviser stor fleksibilitet, hvilket passer perfekt til os.”

Har I planer om eget bryggeri?

”Det er vores helt store milepæl. Nu starter vi med at udgive 10-12 øl de næste 12 måneder, og så tager vi en status på, hvordan markedet har taget imod os, og hvad det giver anledning til.”


Vi glæder os til at følge udviklingen hos Baby Steps og ikke mindst at smage deres kommende øl og synes ligesom mange andre, at bryggeriet har lagt godt fra land.