SOMMER 2024
Ølsmagning med Beer Me - hos dig

Velkomment til Beer Tasting in a Box, din egen ølsmagning. Lad os få sat skub i det.
Her finder du en velkomstvideo, der skyder smagningen sikkert fra land, beskrivelser af øllene og videoer, der giver lidt mere indsigt i bryggerierne bag øllene.

Rigtig god fornøjelse med ølsmagningen.

Historier om øllene, øltyperne og bryggerierne bag
1 - Pils fra Nurme Brewery

Vi starter rejsen i Letland hos bryggeriet Nurme Brewing. Her får du deres Pils, som er i klassisk tysk pilsner-stil. Det er en super venlig, clean og frisk pilsner. En øl, som kan kategoriseres som en vaskeægte tørstslukker.

Denne velafbalancerede pilsner er kendetegnet ved en blanding af mild maltet sødme med
behagelig blomsterbitterhed fra den tyske Mittelfrüh-humle og et strejf af tørhed.

Nurme Brewing er placeret i Riga, hvor de har bryggeri og taproom i et gammelt industrikvarter. Et virkelig hyggeligt sted, der klart er et besøg værd, hvis man er på de kanter.

Serveringstemperatur ca 5° - direkte fra køleskabet


2 - Weissbier fra Krenkerup Bryggeri

Vi holder fast i klassisk tysk ølstil, men er tilbage i Danmark. Fra Krenkerup byder vi her på en Weissbier. En hvedeøl, der er kendetegnet ved at være brygget med mindst 50 % hvede. Den har en lys farve og frugtige noter af banan og nellike samt en blød, cremet tekstur.

Krenkerup Bryggeri ligger på Krenkerup Gods, som er bygget i 1367. Selve bryggeriet blev startet op i 2008. På Krenkerup brygger de efter Reinheitsgebot, hvilket betyder, at de ikke bruger tilsætningsstoffer. Deres øl indeholder kun vand, malt, gær og humle.

Serveringstemperatur ca 5° - direkte fra køleskabet


3 - Fireflies fra Alefarm

Vi bliver i Danmark og slår hul på den tredje øl i smagningen. Vi er taget til Greve og skal have en Double IPA fra Alefarm. Double IPA er betegnelsen på en stærkere og ekstra fyldig IPA. I brygningen er der brugt mere malt og mere humle for at opnå den mere intense smag og højere alkoholprocent.

Til øllens titel siger Alefarm selv ”I midten af ildfluer bliver du omsluttet af et funklende eventyrland. Deres lys blinker og danser og skaber en tryllebindende scene. Denne fredelige oplevelse forbinder dig dybt med naturens skønhed og forvandler et almindeligt øjeblik til en rolig og uforglemmelig oplevelse med den naturlige verden.”

Alefarm er et ambitiøst og børsnoteret Craft Beer Bryggeri, der er nyskabende og autentiske. Der sker altid noget spændende hos Alefarm, de har for nyligt lanceret deres første Wild Ale øl. På videoen kan du se stifteren Kasper Tidemann præsentere Alefarm i forbindelse med deres børsnotering i 2020.

Serveringstemperatur ca 5° - direkte fra køleskabet


4 - Pungent fruit fra Hopalaa

Vi er nået til den fjerde øl i smagningen, og her kommer en IPA fra Hopalaa hvor vi skruer humle-
aromaerne og på max! Her er en Triple Dry-Hopped IPA. Eller med andre ord en sand humlebombe.

Det er en ufiltreret New England IPA, som har en moderat bitterhed. I maltbasen er der, udover bygmalt, både tilsat hvede og havre, hvilket bidrager til en herlig fornemmelse i munden. Og denne øl er så tørhumlet af tre omgange for at give maks knald på humlearomaerne.

Hopalaa er et af Letlands flagskibe når vi taler om mikrobryggerier. Deres øl spænder over frugtfyldte Sours, mørke tunge Stouts og IPA’er som denne, der er fyldt med humlearoma.

Serveringstemperatur ca 5° - direkte fra køleskabet


5 - Birthday Cake fra Nepomucen

Vi bliver i Østeuropa og bevæger os til Polen hvor I skal smage en øl fra Nepomucen. Her har vi at gøre med en vaske ægte fødselsdagskage-øl. I får her en Pastry Sour, der er proppet med mango og passionsfrugt og tilsat en hel del vanilie. Den er brygget i forbindelse med Nepomucens 9 års fødselsdag.

Sours er en øltype, der til ølsmagninger ofte kan dele vandene. Nogle får øjnene op for, hvad en øl også kan være,
og der åbner sig et nyt område at udforske, hvor andre har sværere ved at forene sig med, at det er øl.

Nepomucen er en Craft Beer bryggeri, der er grundlagt af Piotr og Mariusz Musielak. Det er placeret i den polske by Szkaradowo i et restaureret 100 år gammelt bageri. De fokuserer både på traditionelle polske øl og internationale Craft Beers

Serveringstemperatur ca 5° - direkte fra køleskabet

6 - Black Magic Vanilla Sky fra Ghost Brewing

Vi slutter smagsrejsen tilbage i Danmark med Black Magic Vanilla Sky fra Ghost Brewing, et kontraktbryggeri, der brygger alle deres øl hos Amager Bryghus.

Black Magic Vanilla Sky er en Imperial Stout, som er Double Mashed. Det vil sige at der er brugt en del mere malt for at kunne opnå en højere alkoholprocent og en mere fyldig maltbase. Og det er præcis det du kan forvente i denne øl.

Øllen har godt af at få lidt temperatur og luft, så bliver den mere afrundet.

Serveringstemperatur ca 8°