Vi besøgte Hyllie Bryggeris nye Taproom, kun 2 minutters gå gang fra Malmø Centralstation. Vi møder Erik og co. ved bryggeriets indgang et par timer før åbning af baren. Stedet er en gammel garage, som Hyllie har overtaget og ombygget til et bryggeri, før dette havde de et mindre bryggeri i udkanten af Malmø.

Barområdet var fyldt op med paller og borde og stole var sat til side. Der står en og arbejder flittigt på at gøre baren klar til åbning, og er igang med oprydningen. Og grundet samlingen af alle stole og borde i siden ligger man næsten ikke mærke til det stor graffiti malet artwork på hele væggen.





Bryggeriet 
Allerede ved indgangen kan man se de store tanke som øllet fermentere i, seks tanke på 4000 Liter pr. stk. Vi går igennem bryggeriet og bliver mødt af en brygger som er godt i gang med at vaske og desinficere stålfustager. Brygudstyret kan brygge 2000 L af gangen, men Hyllie brygger oftest et "Double Batch", for at spare tid og fylde tankene. Fra bryggeriet kan man se igennem et stort vinduesparti se direkte ind til kontoret.

På den anden side af alle tankene kan man se en lager beholdning af dåser og fustager. Lettere rodet og halvtomt. Allerbagerst finder du toiletterne, inden du kan gå ind på kontoret.






Small Batch
Hyllie bryggeri har et lidt mindre brygsæt, hvor de kan brygge mindre eksperimentelle bryg. Dette har en kapacitet på 200L. Her kan bryggerne få fri leg til at brygge nogle interessante øl, og herefter kan øllet blive testet på hanerne i baren.
Vil du prøve noget af dette, skal du finde vej til Stormgatan 15 og håbe på at du rammer en af de dage hvor der er noget på lager og på hanen.







Baren 
Efter snakken med Erik, fik vi anbefaler en lille bar der kun sælger en øl, en ufiltreret tjekkisk pilsner (Pivovar), og efter besøget her gik vi videre og besøgte et par andre barer. Efter vores lille tur i Malmø by, valgte vi at vende tilbage til Hyllie Taproom indenfor åbningstid. Og allerede ved ankomst til vejen, kunne vi fornemme at der sad mennesker ved mange af bordene. Vi fandt dog et ledig bord cirka i midten. Herfra kunne vi nyde vores Gourmet Hotdog med en god double IPA fra en af gæstebryggerierne på hane. Du kan som udgangspunkt forvente at de har cirka 5 haner af deres egne øl, og 5 haner til andre bryggerier.

Vi kunne hurtigt fornemme en god stemning, og et blandet sæt gæster. Der var nogle der lignede de lige havde overstået dagens undervisning på universitetet som ligger lige i nærheden, og grupper af kollegaer som sluttede torsdagen med en fyraftensøl.

Hvis ikke du har besøgt Hyllie Bryggeris Taproom, er det en klar anbefaling herfra. Et super fedt sted, med en rigtig god stemning og ikke mindst gode øl.