24. december

Rising Tide

Bryggeri: Alefarm
Øltype: Barrel-aged Imperial Stout · ABV: 11,5%

Så blev det d. 24 december, en aften med julemad, gaver og familiehygge er i vente. Og desværre også tid til at runde dette års Julekalender af. I år har vi valgt at slutte 24 dage med gode øl med en dansk fadlagret Imperial Stout.

Øllen hedder Rising Tide og er brygget i Greve hos det gode bryggeri Alefarm. Rising Tide er en Imperial Stout som har ligget på Amerikanske Rye Whiskey fade i 14 måneder. Her er der også blevet tilføjet Vaniljestænger fra Madasagar under modningen. Lig den på køl og tá den ud en times tid inden du skal nyde den for at få den bedste oplevelse.

Alefarm er et ambitiøst og børsnoteret Craft Beer Bryggeri fra Greve som forsøger at være nyskabende og autentiske. Der sker altid noget spændende hos Alefarm og derfor også et bryggeri som jeg kun kan anbefale man holder øje med fra tid til anden.

Glædelig Jul

Untappd: 4,23/5

23. december

Cosy Nights

Bryggeri: Põhjala
Øltype: Vanilla Porter · ABV: 8,0%

Cosy Nights er en vanilje porter, hvor smage af vanilje er fremtrædende, og hvor mørk chokolade og kaffenoter tilføjer dybde og kompleksitet. Øllen er fyldig og rig på smagene. Smagene ligger på toppen af en maltkrop hvor den ristede malt og kaffenoter giver en god bund.

Pohjala er en craft beer bryggeri fra den estiske hovedstad Tallinn. Bryggeriet er meget glad for at brygge mørke øltyper. Pohjala startede faktisk med sin første øl i 2013, øllen var selvfølgelig en porter, Öö Imperial Baltic Porter.

Untappd: 3,84/5

22. december

The lost art of keeping a secret

Bryggeri: Kasper Brew Co.
Øltype: Double IPA · ABV: 7,5%

Straight out of Hvidovre får du her en Double West Coast IPA fra Kasper Brew Co. Øllen er brygget med de mest brugte humlesorter Citra og Mosaik og du får en øl hvor sødme, bitterhed og humlenoter spiller rigtig godt sammen.

Kasper Brew Co. startede med tre Caspere, som alle stod bag disken på den samme bar. Her snakkede de ideer og begyndte at brygge øl i et køkken på Nørrebro. De holder meget af at brygge øl, også nogle af de mere oversete øltyper som f.eks. Brown Ale og Vienna Lager. I dag er de kun to Caspere og er flyttet til større lokaler i Hvidovre.

Untappd: 3,69/5

21. december

Frosty

Bryggeri: Brewski
Øltype: Fruited Berliner Weisse · ABV: 4,7%

Mikrobryggeriet Brewski har sine rødder tilbage til 2014 og har siden da kastet sig over mange forskellige stilarter. Men især deres humlede IPA’er og deres frugtfyldte Sours synes jeg personligt har ramt plet, og derfor er det selvfølgelig en frugtet sour med et lille jule-/vintertema, du får her.

Øllen er en Berliner Weisse, som er brygget med kirsebær, solbær, kanel og tonka bønner. Du kan forvente en tart øl, hvor syrligheden sammen med frugten spiller den bærende rolle, og du dertil får et krydret touch fra kanel og tonka bønnerne.

Untappd: 3,52/5

20. december

La Chouffe

Bryggeri: d’Achouffe
Øltype: Belgian Strong Golden Ale · ABV: 8,0%

Med en nisse på flasken og flasken i en adventskalender skulle man næsten tro, at der er tale om en juleøl. Men det er ikke tilfældet. På flasken sidder nemlig en gnom, som du kan finde på alle øl fra bryggeriet. Der er tale om en lys belgisk Strong Ale, hvor lette frugtnoter spiller sammen med en sødlig base.

Bryggeriet hedder d’Achouffe og stammer tilbage fra 1970’erne, hvor to svigerbrødre startede bryggeriet. Ca. 4 år senere er de gået fra en hobby til en professionel forretning med succes.

Untappd: 3,82/5

19. december

Cloud #25

Bryggeri: Hopalaa
Øltype: Milkshake IPA · ABV: 7,0%

Cloud er en serie fra det lettiske bryggeri Hopalaa. Serien består en række Milkshake IPA'er med forskellige humlesammensætninger. Her får du en af de nyeste øl i serien Cloud#25, som er domineret af humletypen Belma. Belma er en humletype fra den amerikanske stat Washington. Humlen giver noter af søde frugter og bær, samt citrus. Øllen er brygget med laktose som gør at øllen får en sødlig karakter og en mere cremet fornemmelse.

Untappd: 3,98/5

18. december

Winter Cake

Bryggeri: Funky Fluid
Øltype: Spiced Stout · ABV: 6,0%

Fra det polske bryggeri Funky Fluid får du her en stout, en rigtig vinter stout. Som navnet indikere har bryggeriet forsøgt sig med en vinterkage i stoutversion. Øllen er brygget med appelsinskal, kardemomme, kanel, nelliker, og muskatnød. Du kan forvente en krydret stout med masser af karakter som passer perfekt til en hyggeaften i læ for sneen.

Funky Fluid er et et mikrobryggeri fra Warsawa i Polen som brygger en bred vifte af forskellige stilarter. Men en ting går igen og det er kvaliteten, de skriver selv at de brygger øl uden kompromiser og det kan man fornemme i både IPA'er og Stout og alle de andre stilarter som bryggeriet brygger.

Untappd: 3,65/5

17. december

Straffe Hendrik Brugs Quadrupel Bier 11°

Bryggeri: Brouwerij De Halve Maan
Øltype: Belgian Quadrupel · ABV: 11%

En mørk belgisk Quadruple fra bryggeriet De Halve Maan. Her kan du forvente en øl som er kraftig i smagen, med en anelse fornemelse af de 11%. Øllen er rigtig god at varme sig på i de kolde vintermåneder.

Brouwerij De Halve Maan er et familie bryggeri der holder til i det centrale Brugge i Belgien. Bryggeriet blev genstartet i 2005. Men et register i byen har dateret bryggeriet tilbage til 1564, under navnet "Die Maene.

Untappd: 3,89/5

16. december

Down by Law

Bryggeri: La Calavera & Attik Brewing
Øltype: Wild Ale · ABV: 7%

Fra Spanien får du her en Wild Ale brygget hos La Calavera i samarbejde med Attik Brewing. Øllen er rød sour ale som har ligget på egetræsfade i 16 måneder. Det resultere i syrlig øl med lette frugtnoter og en snært af egetræsfade. Du kan forvente en øl hvor syren giver en god friskhed.

La Calavera er et bryggeri i det nordlige Spanien som fokusere en del på fadlagerde øl, både de mix-fermenterede og de mørke stouts.

Untappd: 3,90/5


15. december

Yule Malt BA 2023

Bryggeri: To Øl
Øltype: Cognac Barrel Aged Imperial Milk Stout · ABV: 11,5%

Med 7 forskellige malttyper har To Øl her brygget en øl som kommer hele vejen rundt, på den gode måde. Du kan fra malt blandingen fornemmer ristede noter, en lille smule røg, en let kaffe og en masse chokolade. Sammen med laktosen som giver øllen en let cremet fornemmelse går denne blanding rigtig godt. Lig dertil at øllen har ligget cirka 1 år på Cognac fade, som giver den en ekstra dimension af spiritus og sødme fra cognac'en.

Untappd: 3,85/5

14. december

Space to Dream

Bryggeri: Baby Steps
Øltype: Triple IPA · ABV: 9,5%

Space to Dream er en Triple IPA fra Baby Steps Brewing. Øllen er brygget med humletyperne Citra, Galaxy og Mosaic, som giver øllen en masse frugtige humlenoter. Øllen er en cremet, blød og fyldig Triple IPA brygget hos AKiA bryghuss i Sverige.

Baby Steps er et forholdsvis nyt kontrakt bryggeri i Danmark, og jeg vil mene de er kommet rigtig godt fra land. De har brygget øl hos blandt andet AKiA i Sverige og Amger bryghus i Danmark. Så det bliver super spændende at følge bryggeriet i den nærmeste fremtid.

Untappd: 3,63/5

13. december

Duchesse Cherry Chocolate

Bryggeri: Brouwerij Verhaeghe
Øltype: Flanders Red Ale · ABV: 6,8%

Den traditionelle Duchesse Du Bourgogne fra Brouwerij Verhaeghe er en mørk belgisk ale med krydrede noter og en smag af syrlige frugter. Det er en øl som efter gæringen modner på egetræsfade. I denne variant er der under modningen blevet tilsat belgiske kirsebær og chokoladeessens, som giver en ekstra dimension til den klassiske Duchesse Du Bourgogne.

Untappd: 3,92/5

12. december

Pinefruit

Bryggeri: Nurme
Øltype: American IPA · ABV: 5,7%

Nurme har brygget en IPA med fyrretræsknopper fra de lettiske skove. Øllen er en lækker IPA med lette citrus- og frugtnoter, som sammen med fyrretræet giver en balanceret øl med flere nuancer. Du kan forvente det friske grønne pust fra fyrretræet sammen med den friske syrlige frugt fra humlesorterne.

Nurme er et bryggeri beliggende i et gammelt industrikvarter lidt uden for den gamle by i Riga. De har fokus på at brygge øl, hvor drikkevenligheden er i fokus. Hvis du kommer til Riga, er deres taproom, som ligger sammen med bryggeriet, helt klart et besøg værd. Her bliver du mødt af venlige medarbejdere, bryggere og ejeren, samt et flot udvalg af egne og andre lokale øl.

Untappd: 3,60/5

11. december

Uno Pils

Bryggeri: Bad Seed
Øltype: Italian Pilsner · ABV: 4,5%

Fra det danske bryggeri Bad Seed har vi fundet en Italian-style pilsner. Du kan forvente en pilsner, som ikke er helt ligeså bitter, som man kender det fra tjekkiske og nogle tyske pilsnerstile. Derimod kan du forvente, at der er lidt mere humle, som giver lette florale noter til øllen.

Bad Seed er et nordjysk bryggeri, som holder til lidt uden for Aalborg. De har i den seneste tid vist, hvorfor de har en plads på det danske Craft Beer marked. Det har de blandt andet med deres fyldige stouts, men i den grad også med deres serie af lager og pilsnere.

Untappd: 3,50/5

10. decemeber

Electric Cake

Bryggeri: Sori Brewing
Øltype: Imperial Pastry Stout · ABV: 11%

I et samarbejde med det bulgarske bryggeri Sofia Electric Brewing har Sori Brewing her brygget en fyldig Pastry Stout. Med inspiration i den traditionelle wienerbrødslignende Banitsa fra Bulgarien er øllen brygget med honning fra Bulgarien, æbler fra Estland og med valnødder.

Sori Brewing er et bryggeri beliggende i Tallin i Estland. Bryggeriet brygger mange forskellige øltyper, men deres helt store force er kraftige mørke Portere og Stouts, som også tit har ligget på spiritus eller vinfade. I bryggeriet har de omkring 300 tønder fyldt med øl, som venter på at blive klar til servering.

Untappd: 4,01/5

9. december

Fort Lauderdale Merry Christmas

Bryggeri: Neon Raptor
Øltype: Sour IPA · ABV: 5,2%

Med klementin og et strejf af kardemomme, får du her en øl som med en let syrlighed og et krydret udtryk giver julede vibes, selvom øllen sagtens ville passe ind til en varm sommerdag. Øllen i sig selv er kategoriseret som en Sour Ale på 5,2%.

Det engelske bryggeri Neon Raptor, er et innovativt bryggeri, som altid er på en rejse efter noget nyt og spændende. Du kan derfor finde mange kreative og spændende øl, som du måske ikke lige havde tænkt på.

Untappd: 3,65/5

8. december

Joker & The Thief

Bryggeri: Kasper Brew Co.
Øltype: Stout Wine · ABV: 14%

Joker & The Thief er en tilbagevendende øl brygget af Kasper Brew Co. i samarbejde med et andet bryggeri. I år er den brygget sammen med SpyBrew fra hvidovre. Den er kategoriseret som en stoutwine, og med det menes at der er brygget en stout og en barleywine som efterfølgende er blevet blended så du får Joker & The Thief. Øllen er derefter tilsat honning, masser af honning som balancere og giver en ekstra sødme til brygget.

Kasper Brew Co. er et lille bryggeri som ligger i hvidovre i et lille hus. I dag er det hovedsageligt Kasper og Casper som står i bryggeriet. Men da bryggeriet startet havde de endnu en Kasper med ombord. De brygger alt det øl de selv kan lige, og eksperimentere også med lækre fadlagret øl.

Untappd: 3,91/5

7. december

Twice

Bryggeri: AKiA Brygghus
Øltype: Double IPA · ABV: 9,0%

Her får du en Double IPA fra det svenske bryggeri AKiA Brygghus. Med Twice får du en IPA hvor der er godt knald på humlerne. Sammen med sødmen fra den ekstra malt der er brugt i bygprocessen er det alt i alt en lækker velafbalanceret øl.

AKiA er et bryggeri som holder til den lille svenske by Kungsbacka, lidt syd for Gøteborg. Bag bryggeriet finder du Christian, som har en finger med i alt. Fra AKiA finder du et blandet udvalg af craft beers og skulle du komme på de svenske kanter er deres Taproom i Kungsbacka klart et besøg værd.

Untappd: 3,90/5

6. december

Orange Gose

Bryggeri: Põhjala
Øltype: Fruited Gose · ABV: 5,5%

Med en base af en Gose med masser af citrus får du her en gose hvor Pohjala har tilføjet appelsiner, koriander og himalaya salt. Du kan forvente en øl hvor den syrlige citrus bære øllen, mens den bliver hjulpet godt på vej med friske noter af appelsin, nærmest som lidt friskpresset appelsinjuice.

Pohjala er et estisk bryggeri som startede som et "Gypsy" bryggeri i 2012, men fik deres eget bryganlæg og startede med at brygge der i april, 2014.

Untappd: 3,43/5

5. december

Caracandao

Bryggeri: Attik
Øltype: American IPA · ABV: 6,0%

Bryggeriet Cerveza SanFrutos er gået sammen med vores venner fra det sydlige Spanien Attik, og har brygget denne lækre IPA. Brygget med masser af humle fra Mosaic, Simcoe og Galaxy får du her en øl hvor der er smæk på de tropiske noter, og en pæn bitterhed. Bitterheden bliver balanceret af sødmen fra maltblandingen.

Øllen kan ikke rigtigt kategoriseres som en jule øl, men vi syntes at du skal have lov til at smage på hvad de spanske bryggere kan.

Untappd: 3,86/5


4. december

Like You Give A Damn

Bryggeri: Brøl
Øltype: Pilsner · ABV: 4,6%

Brøls svar på en pilsner, selv kalder de det en pilsner-like. Du kan forvente en letdrikkelig, sprød pilsner. Der er tilføjet lidt ekstra humle i øllen, som giver den et lille pift af citrus.

Brøl er et bryggeri, hvor bæredygtighed er det største fokus, altså udover at brygge gode øl. De har fokuseret på at optimere processen, minimere spild og gør alt, hvad de kan, for at genbruge råvarer, så de er CO2-neutrale.

Untappd: 2,94/5

3. december

Gordon Xmas

Bryggeri: Anthony Martin
Øltype: Scotch Ale · ABV: 8,8%

Bryggeriet Anthony Martin har i mange år brygget en Jule Red Ale. Det siges, at den stammer tilbage fra omkring 1930.

Du kan forvente en øl, som har en fin balance mellem sødmen og den lette bitterhed, hvor krydrede smage danner rammen.

Bryggeriet er fra Belgien, men har rødder tilbage til Storbritannien. Det skyldes, at stifteren John Martin i sin tid skiftede sit hjemland ud med Antwerpen i Belgien.

Untappd: 3,41/5

2. december

Black Raisins & Chocolate Hazelnut

Bryggeri: Hopalaa
Øltype: Imperial Stout · ABV: 10%

Fra det lettiske bryggeri Hopalaa har vi fået fingrene i en lækker stout fra deres Black-serie. Denne version er med rosiner, chokolade og hasselnødder. Du kan forvente en øl, hvor hasselnødden og chokoladen spiller den helt store rolle. Øllen bliver meget blød og afrundet.

Hopalaa er et bryggeri fra byen Vitolini i Letland. De tre stiftere af bryggeriet startede med få hjælp fra lokale virksomheder til at finansiere de første tanke. Det fungerede på en måde, hvor virksomheden fik en kasse øl om måneden i et års tid, og herefter tilbagebetalte Hopalaa beløbet for tanken. I dag står der et fuldt bryggeri i et gammelt industrikvarter, hvor der brygges kraftige IPA’er, frugtfyldte sours og ikke mindst stouts med masser af smag.

Untappd: 3,94/5

1. december

Autumn Drops

Bryggeri: Stepping Stone
Øltype: Double IPA · ABV: 8%

Så kom vi i gang, først låge er åbnet. Og her får du en humlebombe af en Double IPA fra det danske bryggeri Stepping Stone. Øllen er brygget i samarbejde med Gamma.

Du få en fyldig IPA med en kompleks humleprofil fra humlerne Citra Spectrum, HBC 586, Vic Secret og Idaho7.

Stepping Stone er et kontraktbryggeri med en mission - at give flygtninge en chance for en frisk start i livet. Bryggeriet er drevet af en passion for at inddrage dem, der har mistet alt, og tilbyde dem muligheden for at genopdage deres formål og mening med livet. Gennem daglige ophold på bryggeriet vil flygtningene få en indgang til det danske arbejdsmarked, men også en kulturforståelse, sprogkundskaber og værdifuld erhvervserfaring. Det er en ærefuld indsats, der vil bringe håb og optimisme til både flygtningene og samfundet som helhed.

Untappd: 3,87/5