MBCC 2024

En uge med specialøl i København


En uge med specialøl er skudt igang i København, og denne slutter i weekenden med den årlige tilbagevende ølfestival MBCC. Ølfestivallen byder på et hav af forskellige bryggerier fra Danmark, Europa og resten af verdenen. Der er især nogle amerikanske bryggerier, som man ikke altid støder på i det danske og europæiske marked.

Jeg har samlet nogle af de arrangementer som jeg synes er værd at besøge. Samt en hurtig liste af bryggerier man skal kigge forbi hvis man har billet til MBCC.

Tap Take Over - Tuju x Gamma x Væskebalancen

Tap Take Over - Tuju x HopHouse

Tap Take Over - Omnipollo x Kihoskh

Tap Take Over - Moksa x Mikkeller & Friends

Bryggerier på MBCC
Jeg har valgt at fremhæve lidt bryggerier, både ud fra hvad jeg synes er godt, og nogle bryggerier jeg ikke kender, men gerne vil besøge for at se hvad de kan.

3 Sons
Et af de kendte og hypede bryggerier fra USA, som du kan finde på MBCC. Oftest er det store fadlagrede stouts som du kan finde i deres stand. De brygger dog også frugtige IPA'er og lækre Sours.
Jeg har blandt andet udset mig: Double Barrel Vanilla Scoop Shake - Pastry Stout - 14,9%

3 Fonteinen
3 Fonteinen, beliggende i Beersel, Belgien, er et ikonisk bryggeri kendt for sine banebrydende lambic-øl. Med en arv, der strækker sig tilbage til 1800-tallet, skænker de komplekse smagsoplevelser fra deres bryggeri.
Jeg har blandt andet ser denne: Oude Kirsebaer x Frederiksdal - MBCC 2024 edition (22|23 - blend 86) - Kriek Lambic - 6,8%

Bofkont
Jeg har de sidste par år været heldig og smage lidt forskelligt lambic øl fra Bofkont, og der skal jeg helt sikkert forbi igen. Det er generelt svært at finde Bofkont udenfor bryggeriet selv.

Fremont
Taler du om Barley Wine kommer du ikke udenom at tale om Fremont. Jeg synes de brygger nogle virkelige gode Barley Wine i deres Brew serie. Hvor de har Brew5000 med på Yellow Session.

The Alchemist
The Alchemist er et bryggeri fra Vermont, USA, der har opnået kultstatus blandt ølelskere. Deres banebrydende tilgang til humle og ølbrygning har cementeret deres ry som en af de mest respekterede navne i ølbranchen. Her vil jeg ikke fremhæve en specifik øl, men kige forbi og smag deres Hazy / New England IPA

Tuju
Tuju bringer finsk øltradition til liv med deres karakterfulde bryg. Med en passion for kvalitet og håndværk fremstiller de øl, der hylder Finlands rige kultur og natur, og som inviterer til uforglemmelige smagsoplevelser. Især er deres Wild Ale's noget som jeg virkelig ser som nogle fantastiske øl.
Vermin 2023 - Wild Ale - 6,8%, er øllen at smage hvis man svinger forbi.

Udover dette ser jeg selv frem til at komme rundt og snakke med en masse glade øldrikkere, bryggere og branchefolk fra hele verden.

Husk de anbefalede øl kan ikke fås i alle sessioner da øllene bliver skiftet mellem hver. Brug https://mbcc.jonpacker.com/ hvis du vil se udvalget til lige netop din session.